HírekA Nemzeti Regattára szánt támogatás is a veszélyhelyzet kezelésére megy

2020.03.25. 09:46

Épülhet a szálloda a széplaki Palace diszkó helyén.

Holnap tartana ülést „normál” helyzetben a siófoki képviselő-testület, a rendkívüli jogrendben azonban a testület összehívása nélkül a polgármester dönt a halasztást nem tűrő ügyekben. Ezek a döntések megszülettek, erről tájlkoztatott dr. Lengyel Róbert polgármester.

„A veszélyhelyzetre tekintettel a képviselő-testület jogait a polgármester egyszemélyben gyakorolja, a döntéseket is egyszemélyben, egyszemélyi felelősséggel hozza, de mint azt korábban jeleztem, amíg csak lehet, a testület tagjait is szeretném bevonni a döntéseim előkészítésébe – így a polgármester. – A szakbizottsági elnököket még a múlt héten arra kértem, hogy a döntésre váró előterjesztéseket véleményeztessék a bizottságaik tagjaival, majd pedig az összesített véleményeket ismertessék velem. Ez megtörtént. Az elnökök arról tájékoztattak, hogy a fideszes képviselők -Gencsi Attila képviselő társamat leszámítva- az előkészítő munkában nem kívántak részt venni, nem véleményeztek. Sajnálom, viszont Gencsi úrnak innen is külön köszönet.Szóval, mindentől függetlenül is,több polgármesteri határozat a bizottsági, illetve bizottsági elnöki véleményeket figyelembe véve megszületett.”

A döntésekről:

„Asztalomon volt az iskolai-óvodai közétkeztetési díjak emeléséről szóló határozati javaslat. Jelen helyzetben ezt a napirendről levettem, a bizottsági elnökök egyetértésével.

Döntöttem arról, hogy az idén elmaradó Nemzeti Regattára szánt 15 millió forintos támogatás a költségvetésben kerüljön átcsoportosításra a vírushelyzet kezelésére létrehozott külön költségvetési sorba (a bizottsági elnökök egyetértésével).

Az óvodák átszervezéséről, valamint a bölcsődei férőhelyek bővítéséről szóló határozatot nem hozhattam meg, ugyan is jogszabályi korlát van arra nézve, hogy veszélyhelyzet idején intézmény átszervezésről a polgármester nem dönthet. Így az idén ezt az elképzelésünket már nem tudjuk végrehajtani.

Döntöttem arról is, hogy a Balaton-Parti Kft. átvilágítására kiírt pályázatunk eredménytelen, később újra döntsön majd erről a képviselő-testület (a bizottsági elnökök egyetértésével).

A széplaki Vécsey utcában az egykori Palace Disco helyére tervezett szálloda megvalósításához szükséges helyi építési szabályzat-módosítást jóváhagytam. A döntés előkészítésre létrehozott munkacsoport, valamint 3 neves siófoki építész tervtanácsként történt bevonásával készített támogató vélemény, a bizottsági elnökök támogató véleménye, a pénzügyi bizottsági tagok többségi véleménye, a területen lakók által a hivatalba megküldött támogató levelek, a körzet képviselőjének, Gencsi képviselő úrnak a támogató véleménye figyelembevételével. E beruházással a környék is megújul, ez egy komoly széplaki fejlesztés lesz.”

(siofoki-hirek.hu)