Hírek„A kiadásokból nyesni kell a milliárdos bevételkiesés miatt”

2020.05.19. 13:53

Csökkennek a különféle támogatások, a pr-keret, több beruházás elmarad: válsággazdálkodási terv készül, de „együtt, összefogva túllendülünk ezen a nehéz időszakon”.

A tegnap cikkünkben már említett, egymilliárd forintra rúgó idei bevételkiesés részleteit ismertette mai élő Facebook-bejelentkezésében dr. Lengyel Róbert siófoki polgármester.

A kormányzati elvonások mintegy 650 millió forintot tehetnek ki a jelenlegi számítások szerint, ehhez jöhet még 400 millió forintnyi iparűzésiadóbevétel-csökkenés.

„Ez a rendkívüli helyzet speciális helyzetkezelést igényel – így a városvezető. – Válsággazdálkodási terv készül a júniustól decemberig tartó időszakra. Bizonyos, hogy a kiadásokból nyesni kell: a támogatások, a pr-keret további csökkentését tervezzük, a hivatal azt tekinti át, hol lehet tovább csökkenteni a beruházási, működési költségeket. Ami biztos, hogy a béreket a dolgozóink megkapják, s a városüzemeltetést (szemétszállítás, zöldterületek kezelése, stb.) is biztosítani tudjuk. Több, idénre tervezett beruházást azonban kénytelenek leszünk elhalasztani. Csődközeli helyzettől azonban Siófokon nem kell tartani.”

Lengyel Róbert szerint ma még „nem tudni, hogy a rendkívüli helyzet elején, vagy közepén tartunk-e. Türelmet, megértést kérek a városlakóktól. A város zökkenőmentes működtetése a városvezetésen nem fog múlni. Nehéz hónapok állnak előttünk, de Siófok együtt, összefogva túl fog ezen is lendülni és megmutatjuk, hogy milyen remek város vagyunk!”

https://www.facebook.com/watchparty/274149750429536/?entry_source=FEED

(siofoki-hirek.hu)