HírekA főpolgármester Siófokon

2021.03.02. 14:58

Országjáró körútja során ma Siófokra látogatott Karácsony Gergely budapesti főpolgármester. Dr. Lengyel Róberttel járták be a várost, elsősorban a Balaton-parti területeket.

A siófoki polgármester a város saját beruházásairól is tájékoztatta a főpolgármestert, így a Rózsakert felújításának nyárra elkészülő első üteméről. Az élő Facebook-bejelentkezésben Lengyel Róbert arra is felhívta a figyelmet: Karácsony Gergely immár félig-meddig siófoki polgár is, hiszen itt vásárolt egy harminc-egynéhány négyzetméteres nyaralót. 

„A szabad önkormányzatok polgármesterei mostanában gyakran összedugják a fejüket, hogy megbeszéljék a vírushelyzetből és a kormányzati elvonásokból fakadó problémáikat” – mondta a főpolgármester. – Siófok ráadásul speciális település, hiszen egyes dokumentumok szerint 25 ezer fő alatti, más dokumentumok szerint 25 ezer fölötti lakossága van; és ez nem mindegy, hiszen  a 25 ezer alattiak automatikus állami kompenzációt kapnak az iparűzési adó felének elvonása miatt. De ez is jól mutatja a helyzet abszurditását. Azt valljuk, hogy Magyarországon nem lehetnek első- és másodrangú települések; a Balatonnál ez különös értelmet nyer, hiszen a Balaton is mindenkié, nem lehet csak az elité. Azért, hogy minden tekintetben hozzáférhető legyen, a siófoki polgármester sokat tesz, miként valamennyi polgármester-társunk azon van, hogy a vírushelyzet, a gazdasági válság elmúlása után újra fejlődő pályára tudjuk állítani településeinket.”

https://www.facebook.com/Dr.Lengyel.Robert/videos/...