HírekA 2020-as év rendőrei

2021.01.21. 20:11

Az „Év rendőre 2020.” kitüntetésben részesült dr. Vajda Éva r.őrnagy és Szucsáki Áron r.főtörzsőrmester Siófok város közbiztonságáért végzett áldozatos munkájának elismeréseként.

„Az alap ötletet Paksról hoztam, ahol az önkormányzatnál hagyomány volt, hogy a város minden évben két rendőrt tárgyjutalomban részesített. – emelte ki Siófoki Rendőrkapitányságon megtartott kitüntetés átadón dr. Lengyel Róbert polgármester, hozzátéve – Siófokon anno még rendőrkapitányként kezdeményeztem az akkori városvezetésnél, hogy a siófoki kapitányság állományából egy egyenruhás és egy bűnügyi állományú, kiválóan teljesítő rendőrnek a város minden évben adományozzon emléktárgy jutalmat. Azóta, azaz 2006 óta immár ez hagyománnyá vált.”

Bene Zsolt r.alezredes, kapitányságvezető javaslatára, a 2020-as év vonatkozásában dr. Vajda Éva r.őrnagy és Szucsáki Áron r.főtörzsőrmester vehette át az „Év Rendőre 2020.” kitüntetést dr. Lengyel Róbert polgármestertől, Badócziné dr. Molnár Anita alpolgármester asszony és Virág Erzsébet képviselő asszony, az Idegenforgalmi és Rendészeti Bizottság elnöke jelenlétében.

Dr. Vajda Éva r.őrnagy a Vizsgálati Osztály fővizsgálója, 19 éve végzi fegyelmezetten és lelkiismeretesen munkáját a Siófoki Rendőrkapitányság állományának tagjaként. A tavalyi évben nevéhez fűződik a legtöbb büntetőeljárás befejezése az osztályán. Helyi lakosként szívügyének tekinti a város és vonzáskörzete bűnügyét, közbiztonságát, a lakosság problémáira érzékeny, melyekre szakmai tudásának megfelelően a megoldást keresi. Ezáltal növeli az állampolgárok rendőrségbe vetett bizalmát, a szervezet jó hírnevét, erkölcsi iránymutatással szolgál mind szolgálatban, mind szolgálaton kívül tanúsított magatartásával.

Szucsáki Áron r.főtörzsőrmester a Közrendvédelmi Osztály Körzeti Megbízott Alosztály csoportparancsnoka. Az általa irányított KMB csoport kiváló eredményeket produkált az elmúlt évek során, a csoportparancsnok társaival részt vett a Petőfi sétány rendezvényterületének, biztosításában, rendszeresen lát el parancsnoki feladatokat a városban megrendezett NB I-es női kézilabda és NB II-es férfi labdarúgó mérkőzéseken. Rendészeti szakterületen elért eredményei mellett igazgatásszervezői szakon szerzett diplomát. Bűnmegelőzési területen is kiemelkedő tevékenységet nyújt, két alkalommal is az év iskola rendőrének jelölték és választották. Szucsáki Áron r.főtörzsőrmester tudásának legjavát nyújtva évről évre kiemelkedő tevékenységgel biztosítja Siófok lakossága és az ide látogató vendégek részére a minőségi közbiztonságot és köznyugalmat. Fiatal kora ellenére életpályája példaképül állítható a rendőrség személyi állománya elé.