Hírek900 millió a Galerius Fürdőre

2022.12.21. 16:34

Esély nyílt a fürdő mielőbbi megnyitására. 

A tavaly balesetveszély miatt bezárt Galerius Fürdő felújítása témájában kapott jó hírt karácsony előtt a városvezetés: a Balaton-parti Kft. egyik benyújtott pályázata sikeres lett, a turisztikai fejlesztések között 900 millió forint támogatásra érdemesült a Galerius Fürdő felújítása. Dr. Lengyel Róbert polgármester tájékoztatása szerint a medencetéri technológiák fejlesztése és a szolgáltatási színvonal növelése férhet bele ebbe a pénzbe, e mellett még várják egy másik, a műszaki felújítást biztosító pályázat kiírását is.

Ahogyan korábban megírtuk, egy egy évvel ezelőtti szakértői költségbecslés szerint 1,2-1,5 milliárd forint ráköltése után lehetne újranyitni a fürdőt.

A Galerius-felújítás mellett egy másik városi pályázat is nyert, mégpedig a Siófok-Zamárdi határterületi, Orgona utcai szabadstrand felújítása, 200 millió forintot. 

A polgármester a pályázati támogatások elnyerésének hírét véve megköszönte Witzmann Mihály országgyűlési képviselő  támogató lobbitevékenységét, továbbá a megyei önkormányzat és a városháza, valamint Balaton-parti Kft. munkatársainak előkészítő munkáját.