Hírek260 kamera: a piroson áthajtókat is rögzíti

2020.08.11. 14:05

Új operatívszoba a rendőrségen: a kapitányság és a város közös projektje. Következik az Irinyi, Alsó és Rét utcák bekamerázása.

Már mintegy 260 biztonsági kamera pásztázza Siófok utcáit, tereit, a Petőfi sétány lefedettsége teljes – tájékoztatott dr. Lengyel Róbert polgármester.

A város sok tízmillió forintot költött a közbiztonság növelésére (közterületi kamerák, a sétány őrzése, túlórapénz a rendőröknek, stb.) az elmúlt években. Lengyel Róbert arra emlékeztetett: míg elődjének az volt az álláspontja, hogy a közbiztonság megteremtése kizárólag rendőrségi feladat, addig ő (úgy is, mint egykori rendőrkapitány) úgy vélekedik, hogy ahol tud, az önkormányzat is segítsen be...

„Most megint egy nagyot léptünk előre – így a siófoki városvezető. – Minden kameránk szünet nélkül, a nap 24 órájában rögzít, a felvételek a város és a rendőrség közös projektjeként elkészült, a kapitányság épületében kialakított operátorszobában jelennek meg. A technika már 21. századi, a kiváló minőségben rögzített képeket a rendőrség azonnal visszanézheti, kimentheti, de bármikor élőképeken is tájékozódhatnak a közterületek történéseiről. Nyári hétvégeken mostantól városőreink és rendőrök közösen kísérik figyelemmel a monitorokat és mozdítanak kint lévő erőket oda, ahova épp szükségeltetik.”

A polgármester arra is felhívta a figyelmet: a rendőrség alkalmanként kifejezetten a járműközlekedést is figyeli és ily módon szűri ki a szabálysértőket. „Ezt jó, ha mindenki tudja és számol egy később megérkező kövér csekkel, amikor például a piroson áthajt, mert a kamerák rögzítik ezt. A kamerarendszer továbbfejleszthető, tehát további kamerák telepítésére is van lehetőség. A következő lépés a város három délkeleti utcájának (Irinyi, Alsó, Rét) bekamerázása. Amennyiben az E-On szükséges hozzájárulása végre megérkezik, nem lesz akadálya, hogy az ősszel „hadrendbe álljanak” ezek az új kamerák is. E fejlesztés önmagában nagyjából 6 millió forint.”

siofoki-hirek.hu