Gábor Dénes Főiskola Siófoki Campus

Gábor Dénes Főiskola Siófoki Campus Vezető: Hamvas Péter

A Gábor Dénes Főiskola új Siófoki Közösségi Felsőoktatási Képzési Központja, amelynek létrehozását a főiskola és Siófok Város Önkormányzata közösen kezdeményezték, 2016 szeptemberében nyitotta meg kapuit Siófokon a Petőfi sétány 1. sz. alatt a hallgatók számára.

Siófok városának az új képzési lehetőségen kívül sokat jelent, hogy a műemlék jellegű épület újra jó kezekbe került. Az új oktatási központunk célja, hogy képzési kínálatunkat minél szélesebb körben elérjék az érdeklődők. Emellett az önkormányzattal közösen tervezzük, hogy egyéb tanfolyamokkal, rendezvényekkel, töltjük meg az értékes épületet.

A főiskola bemutatása

“A JÖVŐT NEM LEHET ELŐRE MEGJÓSOLNI, DE A JÖVŐNKET FEL LEHET TALÁLNI”.
Ezt Gábor Dénes Nobel díjas fizikus, a hologram feltalálója, iskolánk névadója írta, és hisszük, hogy ez a gondolat főiskolánkra is érvényes.

A Gábor Dénes Főiskola alapítványi formában működő magán felsőoktatási intézmény, amely 1992-ben alakult. Főiskolánk ma államilag elismert, önálló jogi személyiségű, akkreditált intézmény. Fennállása óta mintegy tizenötezer informatikus mérnök és közgazdász diplomát bocsátott ki. Sajátossága a távoktatási módszerek alkalmazása, amely lehetővé teszi a munka és család melletti tanulást rugalmas időbeosztásban

A GDF mérnökinformatikusok, gazdaságinformatikusok, közgazdászok, műszaki és turisztikai szakemberek képzését célozza, akik a szakterületi kihívásoknak megfelelő tevékenységek és folyamatok lebonyolításához szükséges korszerű, piacképes elméleti és gyakorlati ismeretekkel rendelkeznek. Hallgatóink képesek az új technológiák minőségközpontú, rugalmas alkalmazására, valamint idegen nyelvek ismeretében a nemzetközi kommunikációra, és együttműködésre.

Az alapítás óta eltelt közel 25 év igazolja azt, hogy alapítói valós társadalmi és munkaerő-piaci igények kielégítésére hozták létre az intézményt. A Gábor Dénes Főiskolára eddig mintegy 60 ezer hallgató nyerte el felvételét, és közülük már több mint 12 ezren fejezték be eredményesen tanulmányaikat, és szereztek diplomát. A felmérések szerint a főiskolán végzett informatikusok és közgazdászok közel 90 %-a talált végzettségének megfelelő munkahelyet